top of page
Focus op Gezondheid
Focus op Gezondheid

Focus op Gezondheid

Dokter Hilde De Smet arts

Hilde De Smet

Hilde De Smet studeerde in 2002 af als arts aan de KUL. Na één specialisatiejaar anesthesiologie, startte zij haar opleiding huisartsgeneeskunde aan de UGent.

Reeds tijdens haar studies probeerde zij het mysterie van ziekte en gezondheid te doorgronden. Ze vond geen afdoende antwoorden in haar universitaire studie en volgde bijkomende opleidingen acupunctuur, auriculomedicinae , orthomoleculaire geneeskunde , homeopathie , ESB (energetic structural balancing) en NST (neurostructural integration technique). Verder volgde zij bijscholingen applied kinesiology , kruidenleer ...

Nadien volgde zij opleidingen bio-energetische trance  (BET) en hypnose. De laatste jaren verdiepte ze zich in genezing met licht, kleur, klank, frequenties en electromagnetisme.

Zij is ingewijd in de derde graad Reiki, de Alchemic Healing van Tareth en verdiepte zich in de Esoterische Genezing, beschreven in de werken van Alice A. Bailey. Zij is vertrouwd met ​sjamanistische helingstechnieken, vooral vanuit de Andestraditie (Peru), de Toltectraditie (Mexico) en de volkeren van het Amazonewoud.

Hilde De Smet - cursussen gezondheid en spiritualiteit

In haar werk probeert zij de essentie uit leringen en helingssystemen uit verschillende tradities te destilleren, en eeuwenoude inzichten te verenigen met nieuwe, baanbrekende wetenschappelijke inzichten en technologieën.

 

In augustus 2019 heeft zij haar dokterspraktijk grotendeels stopgezet en heeft ze zich toegelegd op het geven van opleidingen over gezondheid en meditatie, spiritualiteit en heling (zie ook www.schoolofoccultmeditation.com).

Sinds 2023 geeft ze ook seminaries en workshops over gezondheid en welzijn binnen bedrijven (www.healthycompany.work).

Tijdens de "pandemie" was ze één van de weinige artsen die het officiële verhaal publiekelijk in vraag durfde stellen en zich bleef inzetten voor het debat binnen de wetenschap. Zij was één van de auteurs van de open brief van docs4opendebate, stond mede aan de wieg van Artsenvoorvrijheid en is nog altijd bestuurslid van Hippocrates Belgium​.

In deze tijden van grote omwentelingen en veranderingen, brengt ze een boodschap van hoop en empowerment.

Hilde De Smet - De Zevende Dag
Hilde De Smet - Brugge

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

We houden je op de hoogte!

Rue du Bocage 5

1370 Jauchelette - Jodoigne

bottom of page